Μπούρτζι
Το μικρό αλλά μαγευτικό κάστρο του Ναυπλίου, το Μπούρτζι, είναι ένα από τα κορυφαία ορόσημα της πόλης. Το κάστρο χτίστηκε το 1471 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Antonio Gambello. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το όνομά του προέρχεται από τα ιταλικά και είναι "Castello dello Soglo" ή αλλιώς "Το Κάστρο των Ονείρων". Αν επισκεφτείτε το λιμάνι της πόλης για να αγοράσετε εισιτήριο για το Μπούρτζι με τη βάρκα, μπορείτε να ακούσετε τους καπετάνιους να φωνάζουν: "Castellino"!
Ωστόσο, το όνομα Μπούρτζι προέρχεται από τους Τούρκους και σημαίνει το Φρούριο ή το Κάστρο. Αν και χτίστηκε ως φρούριο για να προστατεύσει τους ντόπιους από πειρατές και άλλους εχθρικούς εισβολείς, έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους άλλους σκοπούς με την πάροδο των ετών. Για παράδειγμα, κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Στη συνέχεια, φιλοξένησε την ελληνική κυβέρνηση και έπειτα έγινε πολυτελές ξενοδοχείο.
Σήμερα, πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης. Σύντομα θα υπάρχει εστιατόριο και εκθεσιακό κέντρο εντός των εγκαταστάσεων. Αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε το Μπούρτζι κατά την παραμονή σας στο Ναύπλιο. Η θέα από το κάστρο είναι απλά μαγευτική!
Blog Articles
Grande Bretagne Ξενοδοχείο Ναύπλιο
Πλατεία Φιλελλήνων, Λιμάνι Ναυπλίου
Τηλ. +30 27520 96200
Fax. +30 27520 96209
e-mail: info@grandebretagne.com.gr
MHTE: 1245Κ060Α0161300
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Καιρός/ Νόμισμα/ Links/ Ώρα
PARTNERSHIPS
Rex Hotel
Arion
© 2019 Grande Bretagne Ξενοδοχείο στο Ναύπλιο. All rights reserved. | Privacy Policy